Analistes a la grenya

Un dels alicients de la lectura de la premsa econòmica del cap de setmana és seguir la picabaralla existent entre analistes financers i que periòdicament es va reproduint als espais d'anàlisi d'aquestes publicacions. D'una banda, Fernández Hódar a Expansion; de l'altra, Carlos Doblado i l'equip de Bolsàgora a El Economista mentre que, més en la distància, s'hi situa Cárpatos a Cinco Días.

Sovint, de forma indirecta però punyent, es critiquen els comentaris i visions dels companys perquè el que es destil·la en aquesta baralla és la visió diferent que tenen els analistes de com funcionen (o creuen que han de funcionar) els mercats de valors. Les aportacions que fan, setmana rera setmana, ens mostren tant el desconcert freqüent d'alguns analistes sobre el que succeeix als mercats com també les seves diferents posicions en relació a les agències de rating, als fons de rescat, a les polítiques monetàries o als efectes de les innovacions financeres; i a les que no són alienes les posicions polítiques de cadascun. Paga la pena seguir-ho.

Abans de la cimera europea de finals d'aquesta setmana, i del que ens pugui portar l'aliança Merkozy, us reprodueixo una petita mostra de l'aproximaxió irònica i distesa al que està passant en els mercats de valors per part d'un d'aquests analistes:  





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Volcà islandès

Das Auto

Foc grec