La crisi en temps real

La companyia Now-casting, iniciativa d’un conjunt de professors d’algunes universitats europees, ha creat un indicador avançat que permet preveure quina està sent, en tot moment, l’evolució del PIB de les economies de l’eurozona.

En obert, es pot consultar aquest indicador pel que fa a la seva versió setmanal. Ho podreu trobar tot seguint aquest enllaç: http://www.now-casting.com/countries/euro-area/weekly-chart.

El seu comportament ens mostra quin és l’impacte de les polítiques d’austeritat sobre un creixement econòmic que és indispensable per a crear ocupació. Com podreu comprovar, l’arribada dels tecnòcrates ha estat rebuda, de moment, amb una caiguda de gairebé 0,5 punts del PIB.

Aquest indicador ens avançaria, per tant, que durant el quart trimestre de 2011 l’economia de l’euro haurà tornat a entrar en recessió. En canvi, alguns estudis consideren que per a reactivar el mercat de treball caldria que el PIB recuperés taxes de creixement econòmic de l’ordre del 1,5 o 2%. Ara com ara, no anem precisament en aquesta direcció.

És una eina més que ens pot ajudar a seguir com evoluciona la crisi la crisi i quina és la incidència de les polítiques econòmiques adoptades. En els propers mesos, caldrà estar molt atents doncs a les seves actualitzacions setmanals.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Volcà islandès

Das Auto

Foc grec